* 21/2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
* 3 χαρτάκια άρωμα βανίλιας
* 3 κουταλάκια κοφτά μπαίκιν πάουντερ
* 1 κουταλάκι κοφτό σόδα
* ¼ φλιτζανιού του τσαγιού σταφίδες μαύρες
* ¼ φλιτζανιού του τσαγιού σταφίδες ξανθές
* ½ φλιτζάνι τσαγιού φρουί γκλασέ, κομμένα σε κομματάκια
* 1 φλιτζάνι τσαγιού βιτάμ
* 1\4 φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη
* 5 αυγά
* ¼ φλιτζανιού του τσαγιού αμύγδαλα, ασπρισμένα και χοντροκομμένα
* ½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
* ½ φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
* ζάχαρα άχνη
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε τις βανίλιες, το μπαίκιν πάουντερ, τη σόδα, τις σταφίδες πλυμένες και σκουπισμένες και τα φρουί γλασέ ε κομματάκια.
Βάζουμε στο μεγάλο μπώλ του μίξερ το βούτυρο και γυρίζουμε τον διακόπτη ως το ΙΙΙ. Αφήνουμε να χτυπηθούν με το σύρμα για 1 λεπτό. Ρίχνουμε μετά τα αυγά, ένα ένα, τα χτυπάμε να ενωθούν με το βούτυρο, και ρίχνουμε το αλεύρι, τα καρύδια, τα αμύγδαλα, το γάλα, το κονιάκ, εναλλάξ
Όταν χτυπηθούν και γίνουν ένας πηχτός χυλός, γυρνάμε τον διακόπτη διαδοχικά ως το 0.
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μια ώρα περίπου. Το αφήνουμε να μισοκρυώσει, το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και το πασπαλίζουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη. Στολίζουμε την άκρη της πιατέλας με ένα κλωναράκι.
Έτοιμο το χριστουγεννιάτικο κέικ μας.
* 3 χαρτάκια άρωμα βανίλιας
* 3 κουταλάκια κοφτά μπαίκιν πάουντερ
* 1 κουταλάκι κοφτό σόδα
* ¼ φλιτζανιού του τσαγιού σταφίδες μαύρες
* ¼ φλιτζανιού του τσαγιού σταφίδες ξανθές
* ½ φλιτζάνι τσαγιού φρουί γκλασέ, κομμένα σε κομματάκια
* 1 φλιτζάνι τσαγιού βιτάμ
* 1\4 φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη
* 5 αυγά
* ¼ φλιτζανιού του τσαγιού αμύγδαλα, ασπρισμένα και χοντροκομμένα
* ½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
* ½ φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
* ζάχαρα άχνη
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε τις βανίλιες, το μπαίκιν πάουντερ, τη σόδα, τις σταφίδες πλυμένες και σκουπισμένες και τα φρουί γλασέ ε κομματάκια.
Βάζουμε στο μεγάλο μπώλ του μίξερ το βούτυρο και γυρίζουμε τον διακόπτη ως το ΙΙΙ. Αφήνουμε να χτυπηθούν με το σύρμα για 1 λεπτό. Ρίχνουμε μετά τα αυγά, ένα ένα, τα χτυπάμε να ενωθούν με το βούτυρο, και ρίχνουμε το αλεύρι, τα καρύδια, τα αμύγδαλα, το γάλα, το κονιάκ, εναλλάξ
Όταν χτυπηθούν και γίνουν ένας πηχτός χυλός, γυρνάμε τον διακόπτη διαδοχικά ως το 0.
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μια ώρα περίπου. Το αφήνουμε να μισοκρυώσει, το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και το πασπαλίζουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη. Στολίζουμε την άκρη της πιατέλας με ένα κλωναράκι.
Έτοιμο το χριστουγεννιάτικο κέικ μας.